Betingelser for melodi

Du skal være omhyggelig med dit valg af melodi til din festsang.
 
Der er ingen fortrydelsesret, når melodien er valgt og din sangskriver først er gået i gang med (u)noderne, heller ikke hvis du lader det være op til mig at bestemme melodi.

Omskrivning til ny melodi vil koste 75 % af den oprindelige pris.
Det er ret vigtigt, at melodi-spørgsmålet er på plads fra start, og at du selv (fra)vælger tydeligt, hvilken melodi du (ikke) ønsker.
 
Hvis jeg skal omskrive din allerede skrevne sang på en anden melodi, vil det være en helt ny sang. Derfor kan det koste 75 % oveni den oprindelige pris. Og det er jo mange penge.
 

Tips til melodi

 
Det er vigtigt at vælge den rigtige melodi til din festsang, så den historie du vil fortælle, og den stemning, du gerne vil vise i din konfirmationssang, fødselsdagssang, bryllupssang mv., fremtræder bedst muligt.

Det kan være rigtigt fristende at vælge en top moderne pop-melodi til sin festsang, det forstår jeg godt, men jeg opprioriterer dog en mere munter og moderne tekst i stedet for.
 
Jeg anbefaler som udgangspunkt, at du vælger en vise, da den som oftest fungerer bedre end de fleste popsange mv. Du vil opleve, at den langt lettere at synge for alle (også selvom hver fugl synger med sit næb).
 
Og når du så får en god, syngbar og indholdsrig tekst, tænker du mindre på melodien.
 
Melodien skal selvfølgelig meget gerne afspejle det budskab du ønsker i din festsang. Det, du altså primært skal tænke på, er din festsangs syngbarhed for et helt selskab. Her har mange popsange en svaghed, da de ofte har mindre struktur og konsekvens i versefødderne, har forskellige mellemspil, pauser, varierende tempo osv. og så er det måske kun den yngre del af publikum, der er helt med på melodien. Dette kræver i bedste fald – som minimum – at der er en musiker (eller mp3/CD), til akkompagnement. Jeg forbeholder mig altid retten til at sige fra til en for speciel melodi.